Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП'ятниця, 26.04.2024

Меню сайта
ФІШКА - шкільна газета
Наше опитування
День туризму сподобався більше ніж у 2009 р.?
Всього відповідей: 313
Статистика
Здолбунів
Locations of visitors to this page
Головна » 2011 » Березень » 17 » Інформація стосовно часу, за який проводяться екзамени
Інформація стосовно часу, за який проводяться екзамени
13:44

Інформація стосовно часу, який відводиться для проведення

державної підсумкової атестації у загальноосвітніх навчальних закладах у 2010/2011 навчальному році

 

І. Державна підсумкова атестація в початковій школі

У початковій школі державній підсумковій атестації підлягають результати навчальної діяльності учнів четвертих класів з української мови (мова і читання) та математики.

У навчальних закладах з навчанням мовами національних меншин можуть підлягати атестації результати навчальної діяльності з мови навчання (мова і читання).

Державна підсумкова атестація проводиться в усіх загальноосвітніх навчальних закладах відповідно до календарного планування на другому чи третьому уроці, окрім понеділка та п’ятниці.

На проведення атестації в початковій школі з кожного навчального предмета відводиться 1 академічна година.

 

II. Державна підсумкова атестація в основній школі

Атестація в основній школі проводиться з п'яти предметів: української мови, математики, географії, біології, а також іноземної мови чи іншого гуманітарного предмета за вибором навчального закладу.

У загальноосвітніх навчальних закладах (класах, групах) з поглибленим вивченням предметів, спеціалізованих навчальних закладах, ліцеях, гімназіях, колегіумах таким предметом за вибором може бути той, що вивчався поглиблено.

З усіх обов’язкових предметів атестація проводиться письмово за збірниками, рекомендованими Міністерством освіти і науки України. У разі проведення атестації за вибором, форму проведення атестації (усно чи письмово) обирають учні.

Державна підсумкова атестація з української мови проводиться в письмовій формі (диктант) за завданнями, оголошеними Міністерством освіти і науки України по радіо та телебаченню в день проведення атестації.

На проведення атестації в письмовій формі відводиться такий час:

українська мова, мова навчання (для загальноосвітніх навчальних закладів (класів) з навчанням російською чи та іншими мовами національних меншин) – 1 астрономічна година (відлік часу ведеться від початку читання вчителем тексту);

математика150 хвилин для учнів загальноосвітніх класів і 180 хвилин для учнів класів з поглибленим вивченням математики;

фізика – 120 хвилин;

іноземна мова – 35 хвилин;

біологія, географія, українська література, світова література, інтегрований курс «Література (національної меншини та світова)», правознавство (практичний курс), історія України, всесвітня історія, художня культура, хімія, інформатика – 90 хвилин.

Відлік часу розпочинається з моменту початку роботи учнів над завданнями.

Державна підсумкова атестація, що проводиться у письмовій формі, розпочинається о 9.00, а в усній формі — для першої групи — о 9.00, для другої групи — о 14.00. Інший час початку проведення державної підсумкової атестації має бути погоджений навчальними закладами з відповідними органами управління освітою.

 

ІІІ. Державна підсумкова атестація у старшій школі

Державна підсумкова атестація в старшій школі проводиться з трьох предметів:

-    українська мова;

-         профільний предмет (для учнів які навчалися у класах з профільним навчанням), історія України або математика (для учнів, які навчалися у класах універсального профілю);

-         предмет за вибором.

При вивченні двох профільних предметів (наприклад, фізики і математики у фізико-математичному профілі) атестацію складають із одного з них за вибором учня. Другий профільний предмет може обиратися учнями для складання атестації як предмет за вибором.

Державна підсумкова атестація з української мови є обов’язковою і проводиться у формі переказу без творчого завдання за текстом, визначеним Міністерством освіти і науки України і оголошеним по радіо та телебаченню в день проведення атестації.

На проведення атестації в письмовій формі відводиться такий час:

українська мова, мова навчання (для загальноосвітніх навчальних закладів (класів) з навчанням російською чи та іншими мовами національних меншин), українська література, світова література, інтегрований курс «Література (національної меншини та світова)», історія України, всесвітня історія, правознавство, «Людина і світ», «Людина і суспільство», «Основи філософії», біологія, географія, основи економіки, хімія, фізика, астрономія, інформатика, трудове навчання (технології) 90 хвилин;

математика –для учнів загальноосвітніх класів – 90 хвилин, для учнів профільних класів – 150 хвилин, для учні класів з поглибленим вивченням математики – 180 хвилин;

іноземна мова – 35 хвилин;

фізична культура – 3 академічні години.

Відлік часу розпочинається з моменту початку роботи учнів над завданнями.

Державна підсумкова атестація розпочинається о 9.00. Інший час початку проведення державної підсумкової атестації має бути погоджений навчальними закладами з відповідними органами управління освітою.

Переглядів: 916 | Добавив: zdsova | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Добавити коментар можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Регистрация | Вход ]
Друзі сайту
  • Ти можеш ВРЯТУВАТИ ЖИТТЯ ДИТИНИ!
  • Українські пісні
  • Форма входу
    Семінар по психології - 26.11.2010р.
    Матеріали семінару
    Пошук
    Календар
    «  Березень 2011  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031
    Районний семінар учителів англійської мови
    Районний семінар учителів української мови
    Районний семінар учителів початкових класів
    Учнівська науково-практична конференція

    Copyright MyCorp © 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz